logo
RAW startades Februari 2021, med en idé om träningskläder med hög kvalité, som alla skall kunna köpa och använda. Med det som mål arbetar vi aktivt dagligen för att kunna erbjuda våra fantastiska träningskläder till er alla.
banner
Kontakta      Om Oss       Butik     Nyheter

Köpvillkor

Våra Köpvillkor

Samtliga priser är angivna inklusive moms. Alla varor skickas från Sverige och med Postnord, RAW Brand har alltid fri frakt över 500kr!

RAW Brand reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Levererade varor förblir RAW Brand egendom till dess full likvid erlagts. Som kund måste man vara minst 18 år eller ha målsmans tillstånd att lägga beställningar. Vid försäljning till konsument följer RAW Brand konsumentköpslagen. Vid eventuell tvist följer RAW Brand ARN:s rekommendationer.

BETALA

Vi har möjlighet att ta emot betalningar via Klarna så du kan känna trygghet när du handlar. Få varan först och betala sedan. Vill ni ej beställa i kassan så kan ni också beställa per mail – skicka mail till [email protected]

FRAKT

Frakten styrs av önskat fraktalternativ, om ordervärde överstiger 500kr blir ordern Fraktfri. RAW Brand fraktar med I första hand PostNord då det garanterar snabba leveranser.

1-3 dagars leveranstid

Viktigt! Just nu skickas det ut många bluffmail och även sms med att man ska betala fraktkostnad på sitt paket från postnord. När du beställer från oss så kommer aldrig fraktavgiften separat. Den är redan inlagd när du gör din beställning. Eventuella skador på paket anmäles vid utlämningskontor, och hanteras efter distributörens policy. Vi väljer själva ut det billigaste alternativet för att kunna hålla våra låga fraktpriser

BETALNING

Vid köp av varor på RAW Brand gäller alltid 30 dagars ångerrätt, där vi valt att förlänga ångerrätten något utöver de 14 dagar enl. gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du som konsument har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 30 dagar från det att du som konsument eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

ÅNGERRÄTT

För att returnera en vara är det viktigt att varans originalförpackning är hel. Ni får ta upp en vara ur sin förpackning men viktigt att du som kund sätter tillbaka all emballage som det var om ni önskar returnera. Varan skall vara i samma skick som vid mottagandet.

Tänk på att du som kund, vid retur, ansvarar för att varan inte skadas i transporten tillbaka till oss. Om du har kvar det transportemballage som vi använde för att skicka ut artikeln är det bra att använda detta även för returen. Saknas detta bör du tänka på att artikeln kan utsättas för stötar under transport så ett ytteremballage med stötdämpande material mellan detta och artikelns förpackning är bra att använda.

Som kund ansvarar du även för att artikeln inte försvinner i transporten, varför det rekommenderas att använda ett transportsätt som har ett kollinummer som går att spåra. Detta hjälper vi gärna till med men du som kund står för kostnaden av denna frakt.

Viktigt:

Du kan gå miste om hela eller delar av återbetalningen om:
– det är uppenbart för oss att du har använt varan
– varan har skadats medan den var under ditt ansvar
– du har hanterat varan på ett sätt som inte krävs för att undersöka dess beskaffenhet, särskilda kännetecken och funktioner.

Vi betalar tillbaka hela beloppet inom 14 dagar från det att vi mottagit att du vill göra en retur, förutsatt att vi mottagit varan.

BYTEN

För byte av storlek eller färg för samma vara är frakten kostnadsfri.

KAMPANJER

Returer vid köp av ”2 till priset av 1”-kampanj
Vill du returnera delar av erbjudandet sker ingen återbetalning. För återbetalning måste alla produkter som ingår i erbjudandet returneras.

Retur av artiklar ifrån ett ”set”
Det är inte möjligt att returnera delar av en SET-artikel med ett paketpris. Vid retur måste hela paketet returneras för att återbetalning ska ske.

Retur vid övriga erbjudanden
Om du väljer att returnera delar av en kampanjorder, gäller inte längre rabatten.

En kampanjorder kan tex vara en rabattkod eller tillfällig rea. Erbjudandet är förbrukat när order läggs och kan inte återanvändas.

VI BETALAR TILLBAKA

RAW Brand betalar tillbaka hela beloppet du betalt vid ordererkännande exklusive returfraktavgiften. Vid en retur står du som konsument för både frakten från vårt lager samt returfrakten. Om du gjort ditt köp med fri frakt och ditt ordervärde efter returen hamnar under gränsvärde för fri frakt – kommer fraktavgift att tillföras på ordern. För varor som det är fel på står RAW Brand för returfrakten. Vid ångrat köp så står du som kund för frakten.

För att påbörja din Retur eller Reklamation vänligen kontakta oss via telefon eller mail.

Kostnaden för returfrakt är 79kr, detta dras av ifrån summan som återbetalas.

REKLAMATION

Om du vill reklamera en vara eller inte är nöjd med ditt köp, kontakta i första hand via vårt returformulär så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Reklamationen måste göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet.

Innan du kontaktar oss kan du förbereda dig genom att

  • Mejla ordernummer och kvitto
  • Notera och beskriva felet/problemet så tydligt som möjligt
  • Ta ett eller flera foton som tydligt visar skadan/felet

FELBESTÄLLD VARA

Om du beställt en vara som varit för liten, fel färg eller liknande och önskar byta ut denna, ansvarar du för kostnaden av returfrakten för den vara du önskar återlämna samt fraktavgift för den nya varan som skickas ut som ersättning.

OUTLÖST FÖRSÄNDELSE

Vid beställda men ej uthämtade varor debiteras kunden en minimiavgift om *150 kronor för att täcka RAW Brand administration- och transportkostnader. Försändelsen ligger kvar i 14 dagar hos postombudet innan den returneras. *Outlöst försändelse värde upp till 2500kr debiteras med 150 kr. Överstigande värde debiteras med 10% av varans värde för att täcka omkostnader, frakter mm.

ANSVAR & GARANTI

Allt användande av de produkter vi säljer sker på egen risk och vi ersätter ej produkter eller utrustning som blivit skadade i samband med användandet av våra produkter. RAW Brand lämnar 6 månaders garanti på alla produkter om inget annat anges. Vill man returnera en trasig produkt så kontaktar ni oss.  RAW Brand testar alla returnerade produkter och finns det inget fel eller om felet beror på handhavandefel debiteras kunden 199 kronor för RAW Brand omkostnader. Kunden har rätt att reklamera en produkt om produktens egenskaper skiljer sig från produktbeskrivningen. Reavaror går ej att återlämna

EJ UTHÄMTAD försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

TRANSPORTSKADOR

Transportskada skall snarast möjligt anmälas till distributören och RAW Brand. Kunden bör inte lösa ut ett paket som ser skadat ut, även om man tror att innehållet är oskadat. Om man upptäcker skada först efter att man öppnat paketet reklamerar man omedelbart distributören och RAW Brand.

SEKRETESS

RAW Brand är ansvarig för personuppgifter kunden lämnar vid köp och lagras i säkra datorsystem och hanteras enligt bestämmelserna i PUL. Information kunden lämnar vid beställningen används endast internt och skickas bara till tredje part om det krävs för att fullfölja beställningen, exempelvis fakturering och logistikpartner. Kunden har alltid rätt att begära ut vilka uppgifter RAW Brand har sparat. Man har också rätt att begära att uppgifterna ändras eller raderas. Kontakta kundtjänst för detta.

COOKIES

RAW Brand webbshop använder sig av kakor och måste enligt lagen om elektronisk kommunikation informera alla besökare om detta. Om ni inte har aktiverat kakor kan ni fortfarande titta på produkterna i butiken, men ni kan inte handla. Kakan används för att hålla reda på kundvagnen.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se

INFO

RAW Brand
Mjälavägen 10
511 96 Berghem